Składniki:
- 150 g mięsa mielonego z indyka
- 1/2 małej cukini
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 cebuli
- 3 pieczarki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- łyżka oliwy
- szczypta chili
- 1/3 łyżeczki curry
- sól, pieprz do smaku
- 1/2 torebki ugotowanego ryżu Basmanti
Cukinię i paprykę myjemy, pozbawiamy nasion i kroimy w wąskie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki myjemy i również kroimy w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, przekładamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Do gotowej cebuli wrzucamy mięso mielone i smażymy. Dodajemy pozostałe warzywa oraz przyprawy i dusimy pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy.
Podajemy z wcześniej ugotowanym ryżem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz