środa, 30 września 2015

Mielony indyk z warzywami


Składniki:
  • 150 g mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 małej cukini
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 3 pieczarki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka oliwy
  • szczypta chili
  • 1/3 łyżeczki curry
  • sól, pieprz do smaku

  • 1/2 torebki ugotowanego ryżu Basmanti

Cukinię i paprykę myjemy, pozbawiamy nasion i kroimy w wąskie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki myjemy i również kroimy w cienkie plasterki. 

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, przekładamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Do gotowej cebuli wrzucamy mięso mielone i smażymy. Dodajemy pozostałe warzywa oraz przyprawy i dusimy pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy.

Podajemy z wcześniej ugotowanym ryżem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz