Składniki:
- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka gorącej wody
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżeczki papryki słodkiej
- 2 łyżeczki papryki ostrej
- 2 łyżeczki soli
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i ugniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Dzielimy na dwie porcję. Każdą z porcji rozwałkowujemy na obsypanym mąką blacie na kształt prostokąta grubości około 2 mm.
Rozwałkowane ciasto dzielimy na pasy o szerokość 3-4 cm. Następnie wycinamy kwadraty i każdy kwadrat kroimy po przekątnej do uzyskania trójkątów.
Tak wykrojone nachosy przekładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy przez około 10-20 minut (do uzyskania złocistego koloru) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Podajemy razem ze świeżym guacamole.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz