niedziela, 13 marca 2016

Avocado brownie (bezglutenowe)




Składniki:
  • 1 avocado
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/3 szklanki niesłodzonego kakao
  • 1/3 szklanki syropu kokosowego (lub innego słodkiego syropu/cukru trzcinowego)
  • 1/3 szklanki jogurtu
  • 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Avocado przecinamy na pół wzdłuż pestki, którą wyrzucamy. Łyżką wydrążamy miąższ i przekładamy go do miseczki. Miażdżymy za pomocą widelca, albo blendujemy na gładką pastę.

Pozostałe składniki mieszamy w misce do połączenia, na koniec dodając avocado. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do niewielkiej tortownicy wysmarowanej olejem kokosowym (o średnicy około 20 cm). Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz