Składniki:
- 1 avocado
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1/3 szklanki niesłodzonego kakao
- 1/3 szklanki syropu kokosowego (lub innego słodkiego syropu/cukru trzcinowego)
- 1/3 szklanki jogurtu
- 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Avocado przecinamy na pół wzdłuż pestki, którą wyrzucamy. Łyżką wydrążamy miąższ i przekładamy go do miseczki. Miażdżymy za pomocą widelca, albo blendujemy na gładką pastę.
Pozostałe składniki mieszamy w misce do połączenia, na koniec dodając avocado. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do niewielkiej tortownicy wysmarowanej olejem kokosowym (o średnicy około 20 cm). Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz