środa, 9 marca 2016

Kanapkowa pasta szynkowa


Składniki:
  • 200 g szynki pokrojonej w kostkę (ja użyłam różnych kawałków i resztek szynki które znalazłam w lodówce - można kupić też świeży kawałek np. szynki konserwowej)
  • 3 łyżki twarogu
  • 1 spora łyżeczka musztardy
  • 1 ogórek kiszony 
  • garść siekanej zielonej cebulki 
  • sól i pieprz do smaku

Szynkę, twaróg oraz musztardę miksujemy za pomocą blendera na "średnio" gładką pastę - konsystencja zależy od indywidualnych upodobań. 

Ogórek kroimy w drobną kostkę i dodajemy razem z zieloną cebulką. Mieszamy wszystko razem, przyprawiając solą i pieprzem do smaku.

Idealna do świeżego pieczywa.

Smacznego!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz