poniedziałek, 4 sierpnia 2014

Jaglowsianka





Składniki:
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 3 łyżki płatków owsianych 
  • szklanka mleka
  • pół szklanki wody
  • łyżeczka cynamonu 
  • łyżka miodu
  • ulubione owoce, orzechy

Do rondelka wsypujemy kaszkę jaglaną, zalewamy połową mleka i wodą. Gotujemy przez około 10 minut, do czasu aż kaszka zmięknie. Następnie dodajemy płatki owsiane, cynamon i resztę mleka. Podgrzewamy kolejne 5 minut na małym ogniu. 

Przelewamy do miseczki. Dodajemy ulubione owoce oraz orzechy - ja dodałam borówki, pokrojone migdały oraz garść jagód goji. Polewamy całość miodem.

Smacznego!

 


2 komentarze:

  1. Coś dla niezdecydowanych łasuchów :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetnie ujęte! :D albo dla tych którym znudziła się tradycyjna owsianka :)

      Usuń